Ste se znašli v svetu samskih in iščete pot do svojega idealnega partnerja? Povsem mogoče je, da boste v tem primeru uporabili eno izmed spletnih aplikacij za spoznavanje, ki nudijo različne vrste navezovanja stikov in zmenkov.

Kljub temu da je takšen način spoznavanja nadvse enostaven, pa skriva tudi nekaj pasti, na katere je treba biti pozoren. V prvi vrsti se zavedajte, da komunikacija prek spleta ali kasneje na zmenku v živo lahko nakazuje, da iz te moke ne bo kruha.

1. Neresnost

Če se vam zdi, da je sogovornik na drugi strani pretirano neresen, to lahko kaže, da je tam zgolj iz zabave in ga resne reči sploh ne zanimajo. Seveda imamo vsi radi ob sebi ljudi, ki imajo smisel za humor, a vendarle ni dobro, da so klovni.

Če pridete do takšne ugotovitve, to jasno povejte in spoštljivo zaključite komunikacijo. Zelo mogoče je, da bo takšna oseba tudi kasneje ves čas vse dojemala nekako v šali in nikoli ne boste vedeli, pri čem ste. Precej težko za vsakogar, ki mu je oseba na nek način všeč, a sreče v ljubezni takšno vedenje vendarle ne obeta.

2. Pretirano namigovanje na spolnost

Nihče ni imun na intimne radosti in prav je, da se o njih občasno tudi pogovorimo. Vendarle pa ne z neznanci prek spleta, še posebej če niste jasno izrazili želje po tem. V primeru, da vam nekdo ves čas vsiljuje tematike, kot so erotika, spolnost in podobno, bo bolje zaključiti debato.

Neuspešen zmenek
Če se dolgočasite že na prvem zmenku, se ne dogovorite za naslednjega.

Na spoznavnih portalih boste naleteli tudi na osebe, ki hitro preklopijo na te vsebine in radi pošiljajo svoje eksplicitne fotografije. Opozorite jih, da vas to ne zanima in da so v ta namen drugi portali, kjer so doma vroči zmenki.

3. Spogleduje se z drugimi

Ni bolj očitnega signala za to, da bo treba pobegniti proč, kot oseba, s katero ste na zmenku, ki se spogleduje z drugimi. Denimo, da v lokalu osvaja osebje ali flirta z gosti. Prav tako je slab signal, če pogleduje za vsakim mimoidočim nasprotnega spola.

4. Ves čas tipka po telefonu

Ko smo z nekom na zmenku, si želimo, da nam nakloni svojo pozornost, nas posluša in tudi kaj pove. Nekdo, ki mu pozornost nenehno uhaja drugam, denimo ves čas tipka po telefonu, s tem kaže izrazito nespoštovanje in sporoča, da smo nezanimivi.

Uporaba telefona na zmenku
Pogosta uporaba telefona na zmenku nakazuje, da oseba ni zainteresirana.

Včasih se moramo tega zavedati tudi pri sebi. Seveda pride primer, ko je potrebno odgovoriti na kakšen nujen klic ali sporočilo, a se za to opravičimo in ne počnemo tega ves čas.

5. Govori o bivši ljubezni

Če na zmenku česa nočemo slišati, so to izpovedi o bivših ljubeznih. Da ne bo pomote, ne tistih dobrih in ne slabih. Velikokrat se zgodi, da nekdo svojega bivšega partnerja na vse pretege hvali, a s tem nevede sporoča, da je očitno on tisti, ki je bil krivec za razpad zveze.

V tem pogledu lahko računate, da ne bo prišlo do kakšne močnejše kemije, kot tudi ne, če nekdo ves čas govori, da njegova mama najbolje počne to in ono.

Na zmenek gremo, ker želimo nekoga spoznati in on želi spoznati nas. Posvetimo čas drug drugemu, bodimo spoštljivi, a jasni, da ne bo prišlo do nesporazuma. Nekateri zelo slabo berejo med vrsticami.

Avtor