Ste kandidat za vozniški izpit ali pa morda pravkar razmišljate o tem, da bi to postali? Potem ste vsekakor pomislili tudi na tako imenovani CPP, ki je eden ključnih korakov do uspešno opravljenega izpita. Na tej točki bo za vas dobrodošla prav vsaka pomoč, da bi karseda hitro nabrali ustrezno znanje s področja pravil cestnega prometa.

Morda pa ste že izkušen voznik in že več let ponosni imetnik vozniškega dovoljenja. Verjetno se boste strinjali, da bi tudi sami potrebovali vsaj nekaj osvežitve spomina s tega dela poznavanja cestno prometnih pravil. In prav eCPP bo tudi za vas več kot dobrodošla novica.

Zakaj so animirani testi CPP zanimivi?

Marsikomu se zdijo obvezne ure CPP predavanj precej zahtevne, saj je potrebno veliko količino novega znanja vsrkati čimprej. In ker gre za znanje, ki odloča o tem, kako varni bodo vozniki na cesti, je vsekakor potrebno v to vložiti vse svoje moči. Ampak, kaj pa če se v nas zasidra dvom, da nekaj nismo prav razumeli?

Primer animiranega testa CPP

Ena izmed rešitev je vedno ta, da po koncu predavanja postavimo dodatna vprašanja predavatelju. Druga je vsekakor literatura na to temo, obstaja pa tudi tretja, ki je morda še najbolj razumljiva. To so tako imenovani animirani testi CPP, pri katerih do izraza pride dejstvo, da smo ljudje za te reči precej bolj dojemljivi kot za branje suhoparnih povzetkov.

Animirani testi in interaktivnost

Precej bolje od branja razlag v knjigi, ki jih morda ne razumemo dovolj dobro, se pri tem izkažejo animirani testi. V tem primeru je pred nami virtualni sogovornik, ki nam postavi vprašanje, na katerega imamo spodaj zapisane možne odgovore. Svoj odgovor na spletni strani Vozniski-izpit.com lahko zapišemo tudi kot komentar in si ogledamo, kako so odgovarjali drugi.

Nenadoma se človek ne počuti več osamljenega v iskanju pravih odgovorov, do katerih pride hitreje, kot bi sicer. Tovrstne animacije so primerne tako za bodoče in nove voznike kot tudi za tiste, ki že imajo nekaj izkušenj, pa bi želeli osvežiti svoje znanje iz cestno prometnih predpisov.

Kje lahko opravljamo tečaj CPP?

Sam tečaj CPP je sestavljen iz dveh delov, in sicer iz splošnega ter dodatnega teoretičnega usposabljanja. Predavanja za CPP kategorije B se opravljajo v posameznih šolah vožnje, se je pa potrebno pred tem pozanimati, ali zadostujejo zahtevanim pogojem. Sem sodi primerno opremljena učilnica, samo predavanje pa ne sme biti krajše od 20 ur.

Primer animiranega testa CPP (2)

Opazili boste, da se ceniki od šole do šole razlikujejo, morda pa bodo nekje videti celo nekoliko preveč ugodne. Previdnost v takšnem primeru ne bo odveč, seveda pa lahko naletite tudi na ugodno ponudbo, ki se bo nanašala na sodelovanje s še nekaj drugimi pogoji, ki jih postavi sama šola.

Kako izbrati pravo šolo vožnje?

Tudi pri izbiri šole vožnje je potrebno preveriti konkurenco in se na koncu odločiti za tisto, ki vam bo prinesla največ. V prvi vrsti si boste želeli kvalitetnega dela in predavanj za CPP. Pri izbiri si lahko pomagate na različne načine.

Lahko se sprehodite po okoliških šolah in prosite za predstavitev ter tako na lastne oči ocenite, kako in kaj. Določene informacije lahko pridobite od prijateljev in znancev, spet druge na spletnih forumih s tovrstno vsebino. V vsakem primeru si je za izbiro šole vožnje pametno vzeti čas, saj se vam bo ta na koncu še kako obrestoval.

ZSSM.si
Avtor