Slovenci ljubimo glasbo in zato se veliko otrok že v mladih letih prične učiti in spoznavati vsaj en glasbeni inštrument ali peti. Učenje petja in igranja inštrumentov prinaša ogromno prednosti, ki se tudi sicer vedno bolj poudarjajo.

Če naštejemo le nekaj najpomembnejših, lahko povemo, da spodbujanje mladih k igranju glasbila znatno vpliva na razvoj inteligence. Učenje in vaja glasbenega dela predstavlja veliko miselnih ovir, saj se moramo pesem naučiti na pamet, vedeti moramo, kako je potrebno zaigrati določeno pesem in izbrati pravi način igranja celotne pesmi. Vsak od omenjenih izzivov ima pozitiven vpliv na analitično razmišljanje in na zmožnost premišljenega reševanja problemov.

Glasba pozitivno vpliva tudi na socializacijo mladostnika z ostalimi sovrstniki, saj je primoran sodelovati z različnimi učitelji glasbe ter ostalimi sovrstniki. Glasba nam da tudi veliko samodiscipline in mladostnika nauči, kako si je potrebno razdeliti čas, ki ga ima na voljo, da najde čas za vajo in učenje izbranega glasbila. Pri nastopanju pred občinstvom pa si s pomočjo igranja glasbila večamo tudi samozavest.

Vsi našteti razlogi zagotovo predstavljajo dovolj dobre argumente, ki nas bodo prepričali, da bomo tudi svojega otroka vpisali v glasbeno šolo in ga spodbudili, da se bo naučil igrati vsaj en inštrument. Pri tem pa bo seveda treba tudi preveriti, kje kupiti kakovostno glasbilo, ki bo otroku v ponos in veselje.

Glasbena trgovina Symphony International

Glasbila SymphonyZagotovo ena izmed boljših trgovin z glasbili in glasbenimi pripomočki je trgovina Symphony International. Nahaja se v Britofu pri Kranju, v njej pa lahko kupimo vse, kar je povezano z glasbo. Na njihovi skrbno izdelani in pregledni spletni strani bo vsakdo brez težav našel točno tisto, kar potrebuje. Izbiral bo lahko med bogato ponudbo glasbil in glasbene opreme.

1. Glasbila s tipkami

Klavir je kralj med inštrumenti in vsako leto se ga začne učiti veliko nadobudnih mladostnikov. Pri klaviaturah imamo več možnosti izbire. Veliko staršev se za začetek odloči za nakup električnega klavirja, ki je veliko cenejši kot klasični klavir. Prednosti električnega klavirja je veliko. Poleg ugodne cene nudi možnost, da prilagodimo glasnost igranja in tako ne motimo sosedov. To je izredno praktično, če živimo v bloku, kjer se hrup iz sosednjih stanovanj sliši skozi stene. Nanj lahko priključimo tudi slušalke in tako med igranjem nikogar ne motimo.

Električni klavir Yamaha CSP-150
Električni klavir Yamaha CSP-150 – Symphony International

Čez čas pa lahko začnemo razmišljati tudi o nakupu Yamahinega pianina ali klavirja, s katerim bomo lahko še bolj razvijali talent svojega otroka. V trgovini Symphony si bomo lahko kupili tudi vse ostale pripomočke za igranje klavirja, kot so klavirski stol, različna stojala, metronomi in podobno.

Če smo ljubitelji narodno zabavne glasbe, si bomo zagotovo želeli, da bi se naš otrok pobližje spoznal s klavirsko harmoniko ali s “frajtonerco”. V glasbeni trgovini Symphony International bomo brez dvoma našli pravo harmoniko po ugodni ceni.

2. Godala

Godala so od nekdaj priljubljena, saj imajo izredno prijeten zvok. Kljub zahtevnosti si jih zaželi igrati veliko mladih. V glasbeni trgovini Symphony bodo tako glasbila lahko kupili vsi, ki želijo igrati violino ali violo, popularen violončelo ali ogromni kontrabas. Poleg inštrumentov pa bomo lahko kupili tudi vse potrebne pripomočke za igranje (npr. lok, strune in kovček).

3. Pihala

Brez pihal ni pihalnih orkestrov, zato se veliko mladih uči igranja na klarinet, saksofon, prečno flavto, fagot ter oboo, ki so glavni elementi pihalnega orkestra. Poleg naštetih inštrumentov bomo v dobro založeni prodajalni lahko kupili tudi kljunasto flavto, orglice, flavto pikolo in še bi lahko naštevali.

4. Brenkala

Kitara je izredno priljubljena med mladimi, saj si veliko mladih želi igrati tako kot vzorniki v pomembnih glasbenih skupinah. Poleg klasičnih kitar bomo v trgovini Symphony lahko kupili tudi različne električne in bas kitare, ki so odlične za sodelovanje v rock skupini.

Kitarski set GEWApure VGS Basic
Kitarski set GEWApure VGS Basic – Symphony International

Bomo pa v njihovi trgovini našli tudi manj znana glasbila s strunami, kot so balalajke, banjo, bouzouki, mandola, mandolina, vedno priljubljeni ukulele in še kaj.

5. Tolkala

Tolkala so v prvi vrsti priljubljena med fanti, saj si veliko od njih želi obvladati bobne in se izkazati v dobri rock skupini. Seveda pa med tolkala ne sodijo le bobni. Strokovnjaki, ki so zaposleni v trgovini Symphony, nam bodo predstavili tudi činele, ksilofon, timpane, vibrafon, percussion glasbila, zvončke in zanimiva afriška tolkala.

6. Trobila

Če se bomo zanimali za nakup trobente, bo trgovina Symphony tudi pravi naslov za nas. Poleg izredno kvalitetnih trobent pa imajo na voljo še kornete, krilovke, različne rogove, pozavne, tube in baritone.

7. Ozvočenje

Če se bomo resneje začeli ukvarjati z glasbo in bomo hoteli kje tudi nastopati, si bomo morali priskrbeti vso opremo, ki je potrebna za nastop. Če bomo peli, tako ne bo smel manjkati mikrofon, ki ga bomo ravno tako lahko kupili v omenjeni glasbeni trgovini. Tu bomo med drugim lahko kupili tudi nizkotonce, ojačevalce, različne slušalke in zvočnike.

Vokalni mikrofon Sennheiser E945
Vokalni mikrofon Sennheiser E945 – Symphony International

Za postavitev celotne glasbene skupine pa bomo potrebovali tudi pribor za ozvočenje, različne kable in konektorje in celo popolno studijsko opremo, ki nam bo omogočila, da si doma uredimo snemalni studio in začnemo proizvajati lastno avtorsko glasbo.

Pri nakupu inštrumenta moramo biti resnično pozorni, da izberemo kakovostno glasbeno trgovino, ki nam bo priskrbela točno takšen inštrument, kot ga potrebujemo. Velikokrat smo kupci v dilemi, ker ne vemo, katero glasbilo bo najprimernejše za naše potrebe oziroma za potrebe našega otroka. In strokovno svetovanje je zagotovo ena od ključnih pomoči, ki nam jo bodo nudili v glasbeni trgovini Symphony International.

ZSSM.si
Avtor